pondělí 19. ledna 2015

Domácí chléb ...

...


 
1 lžička soli
200 g žitné chlebové mouky
350 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí
1 lžíce octu
300 g pšeničné chlebové mouky
 
Ingredience vložíme do pekárny. Zapneme program klasik. Program trvá asi 3 hodiny.
Je nutné dodržovat dávku droždí!


Náš osvědčený recept ... 
Přidat můžete jakékoliv semínka - slunečnice, lněné nebo kmín ...

1 komentář:

  1. Já sice peču chleba v remosce (nemám troubu), ale používám ten stejný poměr mouky a vody.
    Proti vašemu receptu používám čerstvé kvasnice a dávám 2 lžičky soli na 500g mouky, ale předpokládám že to nebude tak velký rozdíl.
    Doporučuji vyzkoušet římský kmín - dodává to chlebu takovou zajímavou kořeněnou orientální chuť (pozor na množství - je hodně aromatický). Taky teď dost přidávám vločky (ovesné nebo pšeničné), které namočím do mléka (stejný poměr vločky/mléko jako je mouka/voda) a pak přidám do těsta.
    No však se podívejte ke mě - Pan Kuchyňka: domácí chleba v remosce

    OdpovědětVymazat