čtvrtek 20. listopadu 2014

Salát s medovo - hořčičnou zálivkou ...

... podle Dity P.

Luxusní!

Kdo zná, ví, o čem mluvím :)  
 
 
Pro 4 osoby:
 
8 plátků slaniny
4vejce
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce medu
200g mladých lístků zelených salátů (rukola)
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvá bageta k podávání
 
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dejte plátky slaniny, nechejte vyškvařit - cca 10 minut. Přebytečný tuk potom odsajte ubrouskem.
Uvařte vejce natvrdo. V salátové míse ušlehejte olej, citr.šťávu, dijonskou hořčici a med. Přidejte směs natrhaných zelených salátů a zlehka promíchejte.
Salát rozdělte na 4 talíře, každý ozdobte 2 plátky slaniny a přepůleným vejcem, osolte, opepřete. Podávejte s čerstvou bagetou (já ji ještě mažu bazalkovým pestem). Sálát zdobím nastrouhaným parmazánem.

4 komentáře:

  1. Teri,to vypadá báječně, zkusím ..
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, vypadá to báječně , určitě vyzkouším.
    Měj se krásně a přeji prima víkend. Jana

    OdpovědětVymazat