pondělí 23. června 2014

Letní svačinka ...

...třeba k vodě ... jak jinak něž z třešní :) Letos jich je opravdu hodně, tak je potřeba je nějak rychle "zpracovat" :)




 
 
 
Přesnídávka z třešní a rybízu


2,5 kg třešní (ovoce)
250 g cukru krupice
2 balíčky vanilkového pudinku
1200 ml  vody
Třešně vypeckujeme očistíme a rozmixujeme ... (přidala jsem ještě trochu rybízu, můžete i např. jablíčko, ale není podmínkou :) )
Rozmixované třešně s rybízem, cukrem a vodou svaříme a přidáme 2 vanilkové pudinky rozmíchané v trošce vody a lžičkou cukru.
Vše povaříme 2 - 5 minut a plníme do vyvařených skleniček. Skleničky s přesnídávkou otočíme dnem vzhůru. Skladujeme na suchém, chladném a tmavém místě.

 

5 komentářů:

  1. Ahoj Terezko, přesnídávka pro princezny vypadá báječně a je určitě móóc dobrá.
    Děkuji za recept, uschovám, určitě vyzkouším. letos už tedy ne , třešně už nemáme.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to vůbec nevadí, jde udělat i z jiného ovoce.
      Klidně i namíchat :)
      Já tam dala ten rybíz, tak je malinko kyselkavá, nám dospělákům chutná moc, holkám do ní strouhám ještě kousky čokolády:)

      Měj se krásně a vychutnávej to úžasné počasí :)

      Vymazat
  2. Oi T cereja por aqui muito caro,mas vou misturar igual disse.Feliz sexta.Valéria.

    OdpovědětVymazat
  3. Terezko děkuji za nápad, budu hlídat vnučky a tak jim udělám přesnídávky takhle hezounky balené, děkuji za recept s dovolením použiju. Těším se na další nápady, které s dovolením kopíruji. Krásný víkend přeje Maryša :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to máte štěstí,mi už asi 4 rok nemáme ani třešeň.Strom jako hrom a nic z něj.Asi bydlíme ve špatné oblasti a vždy nám zmrznou.Přitom je květy vždy úplně obsypaná.Krásný den!

    OdpovědětVymazat