středa 12. března 2014

Čtvrteční snídaně ...


 ... na dnešní odpolední procházce v parku jsme s princeznama natrhaly medvědí česnek, kterého je tam opravdu hodně ... a daly jsme se na pečení zítřejší snídaně - domácích pečených šneků s medvědím česnekem :)
 
Jednoduché, rychlé a výborné :)
 

 

Medvědí česnek
 
-bylina, která obsahuje vitamín C, fytoncidy, hořčiny ... Účinné látky v česneku medvědím regulují činnost žaludku, podporují trávení, urychlují hojení ran a vředů, uklidňují křeče hladkého svalstva a ničí střevní parazity.
Medvědí česnek je používán jako léčivá rostlina, zelenina a pěstuje se i pro okrasu. Podporuje chuť k jídlu, trávení a tvorbu krve.


 
 
 
Domácí pečení "šneci"
 
500g hl.mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
10 g droždí
60 g změklého másla
200 ml vlažné vody 
 
 Vše dáme do pekárny na program těsto.
Z vykynutého těsta vytvarujeme šneky, pletýnky, rohlíky ... potřeme vajíčkem a podle chuti posypeme kmínem, mákem, solí a upečeme 15 - 20 minut při 180 °C.
 
 
 

4 komentáře:

  1. Hmmm.... vypadají víc než dobře:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, vypadají úžasně, děkuju moc za recept, určitě je vyzkouším !!!! ....Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Máte je dokonalé. Jak je prosím děláte, že je máte tak navysoko? Mě se to nějak nedaří.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, těsto zadělávám v pekárně, tam kyne cca 1 hodinu, možná to je tím...? :) Krásný podvečer...

    OdpovědětVymazat