čtvrtek 9. ledna 2014

Nezapomínejte na vitamíny !

 
Slané francouzské koláče jsou velice oblíbené a často jednoduché na přípravu. Dopřejte Vašemu tělu i v zimě vitamíny ... řeřicha nejen na chleba a brambory, vyzkoušejte také jednoduchou svačinku nebo večeři - řeřichový koláč ...
 
Francouzský koláč s řeřichou  
 Nejdříve nakrájejte šunku na kostky a řeřichu nadrobno. Připravte si listové těsto, rozložte ho do dortové formy a potřete po celém povrchu hořčicí. V misce smíchejte smetanu,  3 vajíčka, ochuťte solí a pepřem. Nejdříve do korpusu vložte šunku s řeřichou a poté zalijte připravenou směsí a zapečte v troubě na cca 180 stupňů 15 minut. Poté přidejte plátkový sýr, dejte na chvíli zapéct a ze zbytků listového těsta udělejte na koláči mřížky, které potřete vajíčkem a posypete kmínem.  








Řeřicha ...
... oblíbená bylinka, která je bohatým zdrojem vitamínů. Řeřicha obsahuje nejen vitamin C, ale také vitamin B1 nebo beta karoten. Posiluje imunitu a mnozí věří, že tělo chrání před rakovinou, pomáhá při trávení a má blahodárné účinky na celý lidský organismus, především na funkce jater a ledvin. Řeřichu také můžeme konzumovat při nachlazení, prospívá právě díky vitaminu C. Pomáhá léčit kašel a skvěle se hodí také při detoxikačních kůrách.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat