pátek 1. listopadu 2013

Francouzská snídaně ...

Také máte rádi víkendové ranní lenošení?  Miluji, když ráno přijdou děti k nám do pelíšku a společně sledujeme pohádky.
Abych si to mohla náležitě užít, připravila jsem si už dnes pro ty moje andílky domácí croissanty. Pro tátu s kysaným zelím, šunkou a eidamem a pro princezny na sladko - s marmeládou nebo čokoškou :)
 
 
 
Domácí croissanty


těsto: 500 g hladké mouky

250 ml mléka (vody) - vlažné
   1 kostka droždí
150 ml oleje
 2 lžičky cukru na kvásek
 1 vejce
sůl
 
   náplň: 200 g eidamu
 1/2 pytlíku kysaného zelí
 100 g šunky
 

Těsto rozdělit na půlku a z každé vyválet placku (asi 0,5 cm tlustou) - snažila jsem se vyválet kolo. Placku rozdělíme rádýlkem na 8 kusů. Na každý kousek klademe na nejširší konec náplň a zamotáme do tvaru rohlíčku - v troubě ještě nakynou. Rohlíčky nepotírat. Posypat lněným semínkem, drceným kmínem, grilovacím kořením... Fantazii a chuti se meze nekladou.... Pečeme na pečícím papíře v předem vyhřáté troubě cca na 170 stupňů asi 10 min. - než zezlátnou.
 
Bon Appetit









 


 

1 komentář: